Sebastian arbetar som affärsområdeschef och pr-konsult på Westander. Utöver det hjälper han andra sociala entreprenörer lyckas att förverkliga sina drömmar, bland annat via Svenska institutet och som föreläsare. Dessutom sitter han i styrelsen för Kompis Sverige.

Innan Westander var han med och byggde upp CSES - Center för Socialt Entreprenörskap Sverige, landets första inkubator för socialt entreprenörskap samt Innovationskontoret vid Stockholms universitet. Där träffade och hjälpte han över 300 entreprenörer som ställs inför samma utmaningar som han själv mött med sitt företag The Fair Tailor.

Han är idag en eftertraktad föreläsare, lärare och konsult, främst i frågor som rör entreprenörskap, sociala innovationer och kommunikation

/sebastian-stjern-tumme.jpg

Sebastian växte upp i en entreprenörsfamilj i Grebbestad. Som "tonårsrevolt" valde han ett helt annat spår och utbildade sig till civilingenjör och började arbeta som teknisk projektledare.

Efter fyra år som ingenjör, bland annat som vd-assistent och teknisk projektledare på både Saab och Volvo bytte Sebastian bana helt. Han startade The Fair Tailor, ett skjortföretag som säljer schysst sydda skjortor som tillverkas i Nepal.

Sebastian är Sveriges första sociala entreprenör som fått en större investering från en riskkapitalist. Två år i rad har Sebastian utsetts till en av landets 100 uppstickare under 40, tillsammans med bland annat ministrar och entreprenörer.

Sebastian brinner för hållbart företagande och är övertygad om att det går att kombinera att tjäna pengar och att rädda världen.

Under sina förläsningar beskriver Sebastian sin fantastiska resa från livet som teknisk projektledare på Volvo och Saab till att säkra en riskkapitalinvestering i ett eget klädmärke på ett drygt år. Med ett stort inslag av värme och humor berättar Sebastian om känslan att lämna några av världens största företag för att starta eget. Om att gå från tryggheten med en anställning till ett liv som entreprenör i en bransch han inte kunde något om och om hur han startade upp en produktionsanläggning i Nepal, ett land han aldrig tidigare besökt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.