Sebastian Stjern är civilingenjören som lämnade rollen som projektledare i fordonsindustrin och grundade det schyssta skjortföretaget The Fair Tailor. Efter att tagit in en riskkapitalinvestering skänkte han företaget till den hjälporganisation i Nepal som sytt kläderna.

Efter The Fair Tailor var han med och byggde upp Sveriges första inkubator för socialt entreprenörskap - CSES där han coachade över 300 sociala entreprenörer och Innovationskontoret vid Stockholms universitet.

Skicka ett mail till info@sebastianstjern.se eller ring 0768-119 200 för mer information.

Sebastian är Sveriges första sociala entreprenör som fått en större investering från en riskkapitalist. Två år i rad har Sebastian utsetts till en av landets 100 uppstickare under 40, tillsammans med bland annat ministrar och entreprenörer.

700 åhörare i Aula Magna på Stockholms universitet ställer sig upp
och skriker ut svaret på en fråga från Sebastian.

Han har utestts till Sveriges framtida ledare (Ten Outstanding Young Persons award) av organisationen JCI (Juniorhandelskammaren), vilket gjorde att han fick representera Sverige i världsfinalen. Han har också bloggat om entreprenörskap åt Veckans Affärer och Nya Affärer. Sebastian brinner för hållbart företagande och är övertygad om att det går att kombinera att tjäna pengar och att rädda världen.

I dag är affärsområdeschef och pr-konsult på Westander där han hjälper företag, myndigheter och ideella organisationer med kommunikation. Dessutom arbetar han som affärscoach åt Svenska institutet och som föreläsare inom entreprenörskap, pr, marknadsföring och hur man tjänar pengar och räddar världen. Utöver det sitter han i styrelsen för Kompis Sverige.

Under sina förläsningar beskriver Sebastian sin fantastiska resa från livet som teknisk projektledare på Volvo och Saab till att säkra en riskkapitalinvestering i ett eget klädmärke på ett drygt år och processen att starta upp Sveriges första inkubator för socialt entreprenörskap.

Med ett stort inslag av värme och humor berättar Sebastian om känslan att lämna några av världens största företag för att starta eget. Om att gå från tryggheten med en anställning till ett liv som entreprenör i en bransch han inte kunde något om och om hur han startade upp en produktionsanläggning i Nepal, ett land han aldrig tidigare besökt.

Han förklarar ingående och detaljerat de möjligheter och utmaningar sociala entreprenörer står inför. Hur de kan ta tillvara på förändringarna som sker i världen och hur de undviker de vanligaste fallgroparna.

Sebastians föreläsningar byggs oftast upp kring resorna han gjort med The Fair Tailor och Center för socialt entreprenörskap. Vanliga tema är:

  • Entreprenörer som tacklar samhällets problem, från utanförskap i Stockholm till elektrifiering av landsbygden i Östafrika.
  • Vad är egentligen socialt entreprenörskap?
  • Sociala medier utifrån ett företagarperspektiv, inte från en sociala-medierexpertperspektiv.
  • 80-talistsjukan - 40-årskris vid 28
  • Vad ska du tänka på som social entreprenör när du startar din verksamhet?
  • Hur gör man tonårsrevolt mot en entreprenörsfamilj? Man blir civilingenjör.
  • Hur man bygger ett varumärke utan en marknadsföringsbudget.
  • Att hitta lösningar som ger lönar sig i flera led. Hur man kan använda sina pengar på ett smartare sätt.
  • Tjäna pengar OCH rädda världen 
  • Så startade vi Sveriges första inkubator för socialt entreprenörskap

Kontakta Sebastian för mer information, prisuppgifter och för att boka honom som föreläsare.

Mail: info@sebastianstjern.se 
Twitter: @sstjern
Telefon: 0768-119 200

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.